Vitality vyhráli svůj první a poslední CS:GO major

25. 5. 2023 – 17:05
0

ZywOo konečně bodoval a pomohl svému celku ke skvělému úspěchu

Poté, co tým Vitality ovládl fázi legend a prošel play-off bez ztráty jediné mapy, zvítězil na posledním majoru v CS:GO. Zároveň se jedná o jedno z nejdominantnějších major vítězství všech dob, kterému se vyrovná pouze neporazitelnost týmu Nastus Vincere na stockholmském majoru v roce 2022.

Tým Vitality vstoupil do turnaje ve fázi legend, když v evropské kvalifikaci RMR B získal třetí místo. Družstvo začalo tažení dominantními výhrami nad týmy G2 Esports a ENCE, které byly vážnými uchazeči o play-off. V play-off si Vitality vylosovalo mimořádně šťastnou sérii zápasů, když se nesetkalo s jediným týmem z první osmnáctky žebříčku HLTV. Kromě nebezpečného výsledku 16:14 proti Apeks Vitality naprosto rozdrtili bracket a dostali se do velkého finále.

Nečekaným soupeřem byli GamerLegion, ale formát nejlepší ze tří přesto favorizoval francouzsko-dánský celek. Vitality dominovalo na mapě Overpass, kterou si GL vybrali, a první souboj skončil 16:6, přičemž 11 kol pro Vitality bylo na straně CT. Druhá mapa na Vertigu byla ve skutečnosti mnohem těsnější a skončila výsledkem 16-13.

Díky tomuto vítězství se Peter "dupreeh" Rasmussen stal nejvíce oceňovaným hráčem CS:GO všech dob, který má na svém kontě pět velkých šampionátů. Je to také jeho druhý major po vítězství na DreamHacku Cluj-Napoca s EnvyUs v roce 2015, což je nejdelší mezera mezi výhrami na majorech pro jakéhokoli hráče. Do exkluzivního klubu čtyř majorů se připojuje také Emil "Magisk" Reif, který během své největší slávy s Astralis vyhrál tři.

Zdroje:
win.gg