EA rozdává bany. Zpětně bylo potrestáno přes 30 tisíc hráčů FIFA 22

21. 10. 2021 – 7:15
0
EA rozdává bany. Zpětně bylo potrestáno přes 30 tisíc hráčů FIFA 22
zdroj: Electronic Arts

Využívali chybu ve hře

FIFA 22 sbírá v recenzích pozitivní hodnocení a velmi pravděpodobně se jedná o jeden z nejlepších ročníků poslední doby. Je to také dost možná vůbec poslední FIFA, vydavatelství EA se totiž v příštím roce zřejmě s fotbalovou organizací rozloučí a příští díl fotbalové série ponese jiný název. 

Zatímco se konkurenční eFootball potácí v problémech a má za sebou naprosto tragický launch, FIFA je na tom o poznání lépe, tedy pokud nepočítáme exploit, který nedávno postihl režim Ultimate Team. I díky virálnímu videu na TikToku se ukázalo, že zápasy ve FUT je možno v případě nevýhodného skóre opustit bez toho, aby se vám započítali jako prohra.

EA na celou situaci zareagovalo promptně a vydalo rychlý patch, který problém vyřešil. Zároveň ale firma vydala upozornění, že si hodlá posvítit na všechny výtečníky, kteří chybu zneužili pro svůj prospěch. Jejich čas nyní nadešel a je jich pořádná spousta.

Vydavatelství rozdalo více než třicet tisíc banů, které naštěstí pro podvodníky budou trvat pouze jediný týden. V komunitě ale vlna červených karet vyvolala pozdvižení, stiženým hráčům totiž hra ukazuje stovku na celých 1000 dní, tedy skoro na tři roky, kdy už po letošním ročníku patrně neštěkne ani pes. Jedná se prý o pouhou chybu a platí sedmidenní zákaz.

Zdroje:
Dexerto