Epic popírá, že by profesionální hráči Fortnite platili za zrušení banů

12. 9. 2022 – 9:30
0
Epic popírá, že by profesionální hráči Fortnite platili za zrušení banů
zdroj: Epic Games

Důkazy hovoří jinak

O víkendu se na internetu objevil 63stránkový dokument, který si společnost Epic rozhodně nedá za rámeček. Obsahuje totiž obrovské množství záznamů z Twitteru a Discordu, které mají podle autora s přezdívkou CatGamerOP dokazovat nespravedlivé bany a unbany celé řady evropských profesionálních hráčů Fortnite.

Fortnite je sice masivním hitem a vydělává Epicu neuvěřitelné peníze, jako většina dalších multiplayerových titulů má ovšem problémy s cheatováním a s hackery, kteří mnohdy pronikají i do kompetitivní scény a kontroverze se nevyhnuly ani vysokoprofilovým jménům, mimo jiné třeba švýcarskému profesionálovi s přezdívkou Noahreyli, který v květnu dostal okamžitý ban.

V dokumentech se nicméně objevily důkazy o tom, že někteří profesionální hráči platí za to, aby jejich soupeři dostali ban, případně za to, aby jim samotným byl zrušen. Důkazní materiál na sociálních sítíchj samozřejmě přilákal velkou pozornost publika, ani samotnému Epicu však vyjádření netrvalo dlouho.

Firma na Twitteru nepřekvapivě vše popřela: „Tato tvrzení jsou jednoznačně nepravdivá. Jakékoli tvrzení o neetickém chování bereme vážně a tato obvinění jsme interně pečlivě prošetřili. Plně si stojíme za tvrdou prací našeho týmu, který se snaží zajistit hráčům soutěžní integritu.“

Z dokumentů je zřejmé, že pokud k něčemu takovému došlo, nejde o systémovou chybu, ale o konání jednotlivce, který navíc zřejmě v Epicu ani nepracoval a do systému se dostal pochybením jednoho ze zaměstnanců. I tak se ale jedná o nepříjemný skandál, který pověsti firmy neprospívá.

Zdroje:
Dexerto