Apex Legends konečně vůbec poprvé nabídne všechny mapy naráz

4. 8. 2021 – 16:00
0
Apex Legends konečně vůbec poprvé nabídne všechny mapy naráz
zdroj: Respawn

10. sezóna mění rotace

Apex Legends od studia Respawn Entertainment je jednou z nejpopulárnějších multiplayerových her dneška, především díky skvělé gunplay a pestrému žebříčku odlišných hrdinů, kteří mohou týmu pomoci v různých situacích. Jednou z nepříjemných potíží je ale nedostatečná rotace map, kvůli níž se navzdory skvělé hratelnosti můžete po čase začít nudit.

Právě tomuhle problému se nyní v Respawnu věnují a vůbec poprvé dají do rotace všechny tři dostupné mapy, tedy World's Edge, Kings Canyon a Olympus. Od uvedení Olympu v 7. sezóně se až dosud dvě zbylé mapy v rotaci střídaly.

Hlavní level designer hry Dave Osei na Twitteru oznámil, že rotace bude mít intervaly mezi 60 a 120 minutami, aby hráči neměli pocit, že hrají tu samou mapu pořád dokola. Doplnil ale také, že se tyto časy mohou v budoucnu změnit, pokud to bude potřeba.

Změna započne s 10. sezónou, nepřijde ale hned. Mapa World's Edge se kvůli zemětřesení podstatně proměnila a vývojáři chtějí, aby si hráči její novou podobu pořádně osvojili. V prvním týdnu tedy bude jedinou dostupnou právě ona, po uplynutí sedmi dnů se do rotace přidá i Olympus a Kings Canyon.

Apex Legends je k dispozici zdarma na PC, současné i minulé generaci konzolí a na Switchi.

Zdroje:
Respawn