League of Legends čeká velká změna. Boj s toxickým chováním hráčů si vybírá daň

13. 10. 2021 – 16:00
0
League of Legends čeká velká změna. Boj s toxickým chováním hráčů si vybírá daň
zdroj: Zdroj: Riot Games

Riot přistupuje k drsnému kroku

Urážlivé či nevhodné chování v chatu je problémem velkého množství her a League of Legends není výjimkou. Společnost Riot se nyní vůči toxickému chování rozhodla zakročit nebývale drsným krokem - zruší společný chat soupeřících týmů.

Ačkoli si vývojáři samozřejmě jsou vědomi toho, že velké množství hráčů využívá /all chat pro přátelské rozhovory, míra šikany prý už přerostla únosnou mez. V plánu je nyní nechat tuto formu komunikace vypnutou a sledovat, jakým způsobem se to projeví na množství nahlášených stížností. V plánu jsou ale i průzkumy mínění hráčů a přijímání přímé zpětné vazby od komunity.

Hráči mohli /all chat vypnout už nyní, v základním nastavení je ale zapnut a to dle názoru vývojářů dává toxickým členům komunity příležitost útočit na ostatní. Oznámení kompletního vypnutí se samozřejmě setkalo se smíšenými reakcemi.

Celá řada hráčů říká, že funkci využívali třeba pro komunikaci se soupeřícími hráči na stejné týmové pozici a vznikaly díky ní nová přátelství. Riot upozorňuje, že změna nemusí být permanentní, minimálně v průběhu několika příštích updatů ale firma bude sledovat vývoj a následně se rozhodne, jak postupovat dál. Zároveň se nemusí rozhodnout pro stejný krok ve všech teritoriích, pokud by rozdíly byly příliš markantní.

Zdroje:
RIOT