Legendární Faker odmítl pohádkový kontrakt, aby mohl zůstat v T1

11. 4. 2022 – 9:56
0
Legendární Faker odmítl pohádkový kontrakt, aby mohl zůstat v T1
zdroj: Foto: Profimedia

Skoro deset let v jednom týmu

Lee Sang-hyeok, známý pod přezdívkou Faker, je patrně nejlepším hráčem League of Legends všech dob a na svém kontě má slušnou zásobu úspěchů, k nimž se jeho konkurenti ani nepřibližují. V pětadvaceti letech dokázal už třikrát vyhrát světový šampionát a s týmem T1 má za sebou deset titulů v LCK.

Jeho budoucnost se ale mohla vyvíjet podstatně jiným způsobem, jak v podcastu Trash Talk uvedl výkonný ředitel týmu T1 Joe Marsh. Během rozhovoru prozradil, že Fakerovi hodil udičku tým z konkurenční ligy LPL. Navíc mu nabídl pohádkový kontrakt v hodnotě 20 milionů dolarů ročně.

K nabídkce došlo během off-season období v roce 2021, kdy Fakerovi skončil kontrakt s T1. Marsh říká, že Faker kontrakt odmítl a vysvětluje to tím, že mladá hvězda peníze nepotřebuje. Už nyní si vede nadmíru dobře, v domovské Jižní Koreji učinil řadu významných investic a dokonce je majitelem vlastní budovy jménem Faker Tower, která má značnou tržní hodnotu.

Marsh doplňuje, že pro Fakera je mnohem důležitější být na místě, kde může vyhrávat. Podobné nabídky mu prý chodí pravidelně, ale po poslední velmi úspěšné sezóně je víc než jasné, že právě T1 je pro něj tím pravým angažmá. V tuto chvíli se připravuje na turnaj v korejském Busanu, kde bude bojovat o svůj třetí MSI titul.

V příštím roce oslaví svůj desátý rok pod hlavičkou organizace T1, uvidíme, zda i po dosažení kulatého výročí bude dál pokračovat, nebo zda se nakonec jeho kroky vydají jiným směrem.

Zdroje:
Trash Talk