Legendární hráč League of Legends oznamuje odchod na odpočinek

26. 1. 2023 – 13:15
0
Legendární hráč League of Legends oznamuje odchod na odpočinek
zdroj: Foto: Riot Games

Vrací se ke streamování

Před časem jsme informovali o tom, že svou profesionální kariéru ukončil Seth Abner, známý jako Scump, jeden z nejlepších hráčů Call of Duty v historii. Konec kariéry nyní oznamuje další hvězda esportu, tentokrát ze světa League of Legends.

Zaqueri ‘aphromoo’ Black má za sebou velmi úspěšnou kariéru v roli supporta, se svými fanoušky i spoluhráči se rozloučil ve videu, kde rekapituluje její důležité milníky. "Kéž bych mohl pokračovat, ale cítím, že už je čas. Končím. Víte, můžu odejít s hrdostí na to, co jsem v LoL dokázal. A fakt mě to bavilo," uvdel aphromoo.

League of Legends hrál kompetitivně od roku 2011 v menších týmech, jako byly mTw, Monomaniac Ferus, nebo Team FeaR. O rok později podepsal smlouvu s CGL, kde začala jeho cesta ke slávě. Proslavil se zejména svými schopnostmi za Leonu a spoluprácí s kolegou Doubleliftem. Vyhrál celou řadu titulů NA LCS.

V roce 2018 podepsal smlouvu s organizací 100 Thieves a jako první support v historii získal ocenění MVP. Poslední roky kariéry strávil v Dignitas a FlyQuestu, bohužel se mu už nepovedlo soutěžit v turnaji Worlds. Po konci kariéry má v plánu návrat ke streamování her, jako je Valorant nebo Apex Legends, občas se prý bude věnovat i LoL. 

Zdroje:
Aphromo