Apex Legends se startem 14. sezóny boří rekordy

11. 8. 2022 – 9:41
0
Apex Legends se startem 14. sezóny boří rekordy
zdroj: Respawn

Tři roky stará hra slaví úspěch

Multiplayerová akce Apex Legends od studia Respawn vkročila do své 14. sezóny a učinila tak ve velkém stylu. Jak se zdá, start nové sezóny výrazně oživil uživatelskou základnu a Apex se včera pochlubil novým rekordem.

Podle Steam Charts se hře podařilo dosáhnout nejvyššího počtu současně hrajících lidí v peaku za celou dobu své existence. Historický rekord činí přes 510 tisíc uživatelů, úctyhodný je i proto, že od vydání hry uplynuly už více než tři roky, hra na trh dorazila v únoru 2019.

K postupnému zvyšování uživatelské základny nicméně docházelo v uplynulých měsících pravidělně, za posledních 30 dní narostla zhruba o 5 procent. Apex k sobě dlouhodobě láká především hráče, kteří prožili zklamání z Call of Duty: Warzone, což potvrzuje i řada streamerů, kteří z Warzone k Apexu přeběhli.

Nová sezóna Apexu přinesla kromě řady kosmetických předmětů hlavně novou hratelnou postavu, průzkumnici jménem Vantage, kterou jsme v minulosti už podrobněji představili. Vyjma verze pro PC a konzole také letos v květnu odstartoval Apex Legends Mobile, který je ovšem od své "velké" verze oddělen, má separátní battle pass a vlastní progres.

Apex Legends je momentálně k dispozici na PC, současné i minulé generaci konzolí a na Switchi, mobilní verzi lze hrát na zařízeních s operačními systémy iOS a Android.