Asmongold varuje: Lost Ark může kvůli pay-to-win přijít o hráče

15. 3. 2022 – 16:15
0
Asmongold varuje: Lost Ark může kvůli pay-to-win přijít o hráče
zdroj: Smilegate RPG

Chamtivost se nevyplácí

MMORPG Lost Ark svým příchodem na západní trhy nabralo nový dech a kromě početné hráčské komunity nasbírala i streamery, kteří se jí věnují pro své publikum. Stranou nemohl zůstat ani Asmongold, nedávno vyhlášený jako nejlepší streamer právě tohoto žánru. 

Teď ale odborník na onlinovky vývojáře Lost Ark varuje. Studio Smilegate totiž do hry přidalo nový obsah v podobě raidu Argos Abyss, jehož styl ale hráče dost popudil. Vypadá to totiž, že abyste v něm mohli uspět, musíte pořádně zaplatit.

Hráčské komunity jsou nespokojené a hlasité často, tentokrát se k nim ale zapojil i Asmongold a dal jim za pravdu. Abyste mohli na Argose vyrazit, potřebujete Item Level alespon 1370, což vyžaduje docela slušnou časovou či finanční investici. Ačkoli Asmongold uznává, že celý Lost Ark je do značné míry pay-to-win, v případě nového raidu už prý nejde mlčet.

Dle jeho názoru je jednak zapotřebí snížit náklady na vylepšování vybavení na Tieru 3, jednak také zpřístupnit obsah, který měli k dispozici hráči v Koreji a některých dalších teritoriích, jako jsou Heroic Abyss nebo Heroic Guardians. Jejich přítomnost v základním gameplay loopu by prý výrazně vylepšila herní zážitek.

Streamer doufá, že se jeho rada dostane k uším Amazonu a Smilegate včas, než hru začnou opouštět zástupy fanoušků. 


Zdroje:
Asmongold/Twitter