Asmongold vyjádřil pevný postoj vůči loot boxům

9. 2. 2022 – 10:23
0
Asmongold vyjádřil pevný postoj vůči loot boxům
zdroj: Foto : Asmongold

Podporují prý gambling

Streamer Asmongold je známý svým zaměřením na MMORPG, ať už jde o World of Warcraft nebo nedávný New World. Neméně proslulý je také svými jasnými postoji a schopností velmi vokálně vyjádřit svou nespokojenost. Kritický komentář od něj nyní schytaly loot boxy, potažmo nové MMO jménem Lost Ark, které je jich plné.

Lost Ark momentálně láme rekordy na Steamu i na Twitchi, Asmongold se mu ale věnovat nehodlá. Důvodem jsou především již zmíněné balíčky s náhodným obsahem. Řekl doslova, že jeho názor na loot boxy je jednoznačný - vůbec by neměly existovat. V podstatě prý simulují gambling a využívají lidi, kteří k němu mají sklony, stejně jako jiná náchylná publika, například menší děti.

Pokud děti získají dojem, že loot boxy jsou v pořádku, může to v budoucnu přispět k tomu, aby propadly skutečnému gamblingu. Ačkoli prý není fanoušek mikrotransakcí, měly by všechny kosmetické předměty figurovat v in-game obchodě za pevné ceny.

Sám prý pořizování kosmetických předmětů nepodporuje a považuje za hloupost, nikdy si prý nekoupil žádný skin, a to navzdory tomu, že se v minulosti hodně věnoval hraní Fortnite. 

Zdroje:
Asmongold/Twitter