B8 údajně nevyplácí hráčům slíbené peníze

2. 8. 2023 – 17:29
0
B8 údajně nevyplácí hráčům slíbené peníze
zdroj: Photo by Jasni on Shutterstock

Nesrovnalosti ve financích jsou vždycky velmi nepříjemné

Dendi měl v posledních letech poměrně špatné období, co se herních výsledků týče. Se svou organizací B8 na tom v minulosti byl dokonce tak špatně, že si lidé sázeli na to, kolik zápasů za sebou ještě tým prohraje. K tomu všemu se aktuálně přidalo obvinění, že organizace neplatí hráčům.

Po konci sezóny se tým snaží udělat změny na soupisce. Jelikož nezískal dostatečný počet DPC bodů, nemá jak se kvalifikovat na The International a snaží se tedy na poslední chvíli zlepšit své šance dostat se tam. To znamená i odchod Gliba “Funn1k“ Lipatnikova, který je Dendiho dlouholetým spoluhráčem ještě z dob jejich působení v NaVi.

Všichni by čekali, že tímto vše skončilo, ale následovalo drama. Funn1k na svém streamu nařknul Dendiho z toho, že mu dluží 7 tisíc dolarů za dva turnusy DPC. Reagoval tak na to, že mu manažer organizace řekl, že svým chováním na sociálných sítích organizaci škocí. 

Dodal, že po komunikaci s manažerem mu bylo řečeno, že peníze dostane v přístím půl roce. „Jaký půl rok? Zbláznili jste se? Dejte mi mé peníze! Jsou moje, vyhrál jsem je, vzali jste si svou část, ale dál už nemáte právo na ně sahat,“ prohlásil hráč. 

Na to, jak se drama vyvrbí, si ještě budeme muset počkat. Doufejme ale, že na vyjádření druhé strany nebudeme muset dlouho čekat. Nevyplácení odměn za turnaje je v esportech ojedinělé, ale rozhodně ne neexistující. Málokdy se ale stane, že by peníze zadržela organizace a ne organizátor turnaje.


Zdroje:
win.gg