Blizzard upravil dlouho kritizovanou Mercy v Overwatch 2

7. 8. 2023 – 16:08
0
Blizzard upravil dlouho kritizovanou Mercy v Overwatch 2
zdroj: Blizzard

Populární healerka dostala pořádný nerf

Vývojáři Overwatche 2 si v novém megapatchi nazvaném Invasion posvítili na jednu z nejikoničtějších postav ve hře – Mercy. Ta se údajně dočká nerfu, o který si již dlouhou dobu říkala. Jenže hráči, pro které je hlavní postavou, jsou velmi hlasitá část komunity, takže Blizzard se změnou hodně dlouho čekal.

Toto ale není poprvé v historii hry, co Mercy dostala nerf. Problémem je, že její herní styl jí dovoluje být velmi efektivní a nepotřebuje k tomu přílišné herní zkušenosti, její velkou inspirací byl nejspíše Medic ze hry Team Fortress 2, který funguje velmi podobně, ale na rozdíl od Mercy nemá možnost zvyšovat svým spoluhráčům poškození.

A právě zvýšení poškození vybraného spoluhráče se dostane nerfu. Z 30 % spadne na 25 %. Díky tomu mohla ze svých spoluhráčů udělat naprosté mašiny na zabíjení. Jedním z jejich nejlepších společníků byl Soldier 76, který byl s ní za zády téměř nezastavitelný. 

Vývojáři se k tomu, jakou reakci od hráčů Mercy očekávají, vyjádřily poměrně jasně a nekriticky. „Jsme si vědomi toho, že se může jednat o něco, s čím ne každý bude souhlasit. Snažime se ale brát v potaz různé názory komunity,“ prohlásil.


Zdroje:
Dotesports