Bývalý hvězdný esportovec radí mladým kolegům: Pojistěte si ruce!

30. 1. 2023 – 18:15
0
Bývalý hvězdný esportovec radí mladým kolegům: Pojistěte si ruce!
zdroj: Fona.com

Škodu nezjistí kdo se pojistí

Seth Abner alias Scump ukončil svou profesionální kariéru hráče Call of Duty, nevyloučil ale, že se k ní ještě někdy v budoucnu vrátí, ostatně v týmu OpTic pořád figuruje v soupisce náhradníků. Kromě zaslouženého odpočinku se ale plánuje věnovat hlavně streamování a tvorbě obsahu, mimo jiné ale samozřejmě obchází i různé herní pořady a podcasty. 

V poslední epizodě OpTic Podcastu se bavil s šéfem organizace s přezdívkou H3CZ a debatu doplnily i rostoucí hvězdy Anthony “Shotzzy” Cuevas-Castro a Cuyler “Huke” Garland. Scump oba dva upozornil, aby si určitě nechali pojistit své ruce.

Právě ty jsou pro esportovce samozřejmě hlavním zdrojem obživy a bývalý špičkový hráč říká, že je třeba k nim přistupovat s opatrností. Zmínil, že nikdy nevíte, co se může stát, a zranění zápěstí může velmi snadno vést k přerušení, nebo dokonce konci kariéry. A stačí k tomu pouhý pád ze schodů. Šéf týmu s ním souhlasil a slíbil, že dohlédne na to, aby Shotzzy i Huke pojištění uzavřeli.

Ve světě esportu přitom nejde o nic zásadně neobvyklého, profesionální hráč League of Legends s přezdivkou Faker má svou pravačku pojištěnou na 812 tisíc dolarů, Swagg z klanu FaZe má své ruce pojištěny na celkem 7 milionů dolarů. Scump se sice s částkou nepochlubil, určitě ale nebude o moc nižší.

Zdroje:
OpTic