Diablo Immortal slaví 20 milionů stažení. Odměny pro hráče budí rozpaky

25. 7. 2022 – 10:18
0
Diablo Immortal slaví 20 milionů stažení. Odměny pro hráče budí rozpaky
zdroj: Blizzard

Nic extra

Diablo Immortal budí v hráčské obci vášně od první chvíle, co dorazilo na mobilní zařízení a PC. Někteří uživatelé tvrdí, že se ve hře baví bez toho, aby do ní museli cokoli investovat, jiní poukazují na evidentní pay-to-win mechanismy v endgame a velmi agresivní mikrotransakční model.

Ať už si o Immortalu komunita myslí cokoli, hra stihla překonat velmi zásadní milník. Na svá zařízení si ji totiž stáhlo více než 20 milionů uživatelů, přičemž hra není na trhu ještě ani dva měsíce. Blizzard při této příležitosti odměňuje hráče herními předměty, ani tento vstřícný krok se ale neobešel bez kontroverze a kritiky.

Mezi dárky totiž kromě zlaťáků a různých drobností figuruje Legendary Crest, tedy předmět, který hráčům negarantuje získání vzácného lootu, ale pouze zvyšuje šanci na jeho drop. Hráči takovou odměnu považují za výsměch a na sociálních sítích i diskuzních fórech nešetří sarkasmem. Ten vychází především z faktu, že Diablo Immortal dokázalo Blizzardu za pouhé dva týdny vydělat víc než 24 milionů dolarů, a tak se firma mohla s odměnami klidně blýsknout trochu víc.

Blizzard v poslední době nemá na růžích ustláno, kromě obří kauzy týkající se toxického chování na pracovišti musí řešit i vlažné přijetí Overwatch 2 a samozřejmě právě Diablo Immortal, které dokázalo komunitu extrémně rozladit už při svém oznámení a bohužel ani ostrý start nevzbudil tak pozitivní reakce, jak by si firma zřejmě přála. Nemluvě o tom, že praktiky Immortalu vrhají pochybnosti na chystané Diablo IV a hráči opakovaně podezírají Blizzard, že si v tomto spin-offu testuje mechanismy, které následně nasadí i ve velké prémiové hře. Společnost to nicméně popírá.

Zdroje:
Dexerto