Díky vtipné chybě v Overwatch 2 můžete s Bastionem vybombardovat celou mapu

10. 10. 2022 – 9:48
0
Díky vtipné chybě v Overwatch 2 můžete s Bastionem vybombardovat celou mapu
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Ultimátní ultimátka

Overwatch 2 je venku necelý týden a prozatím jej provázejí nemalé porodní bolesti. Během launche se hra potýkala s nedostatečnou serverovou infrastrukturou a DDOS útoky, kromě toho je v ní ale ještě pořád řada chyb, se kterými se Blizzard bude muset popasovat. 

Některé jsou ale aspoň docela vtipné. Jednou takovou trpí oblíbený robot Bastion, který se ve druhém díle dočkal řady změn. Jeho nová ultimátní schopnost z něj vytvoří dělo, které je schopné vyslat tři projektily na značnou vzdálenost. Hráčům se ale podařilo ve hře najít exploit, díky kterému může Bastion v době trvání ultimátní schopnosti pálit prakticky neomezeně.

Na sociálních sítích se už objevila řada videí, kde překvapení hráči sledují zdánlivě nekonečné bombardování. Ke spuštěné glitche prý slouží konkrétní sestava stisknutí tlačítek, dá se ale očekávat, že právě tenhle problém bude jedním z prvních, na které se Blizzard v rámci oprav zaměří.

Jednou z potíží, na kterou už studio reagovalo, je nutnost registrovat hru přes své telefonní číslo. To bylo během launche velmi kritizováno především ze strany lidí, kteří si nemohou dovolit paušál a využívají předplacené karty. Někteří poskytovatelé telekomunikačních služeb na taková čísla neumožňují registrace, a tak se fóra i sociální sítě zaplnily stížnostmi.

Blizzard následně vydal prohlášení, ve kterém oznámil zrušení povinnosti registrovat telefonní číslo pro většinu hráčů. Každý hráč Overwatch s připojeným účtem Battle.net, což zahrnuje všechny hráče, kteří hráli od 9. června 2021, nebude muset pro hraní uvádět telefonní číslo.

Overwatch 2 prozatím nebudí takové nadšení jako jeho předchůdce z roku 2016. Díky free-to-play modelu jej ale můžete vyzkoušet bez vstupní investice.

Zdroje:
Twitter