Dvojí standardy? JiDion kritizuje Twitch za zrušení banu kontroverzní tvůrkyně

1. 4. 2022 – 10:38
0
Dvojí standardy? JiDion kritizuje Twitch za zrušení banu kontroverzní tvůrkyně
zdroj: Twitch

Nespravedlivé rozhodování

Pravidla Twitche se mohou zdát dost přísná a celá řada tvůrců obsahu na vlastní kůži pocítila, jak snadno mohou dostat permanentní ban. Na druhou stranu to ale občas vypadá, že má streamovací gigant docela pružný přístup a ne vždy trestá konzistentně. 

Čerstvým příkladem je streamerka Narcissawright, která před časem dostala ban za porušení pravidel souvisejících s nahotou ve vysílání. Následně na Twitteru napsala, že má chuť se zabít a postřílet vedení Twitche, což je bohužel v rámci americké reality jen stěží možné přejít jako nevinnou poznámku nebo hloupý humor.

I tak ale Twitch kupodivu změnil trest permanentního banu na pouhý 22denní zákaz, jako důvod uvedl, že Narcissawright svého činu upřímně litovala, když proti banu podala odvolání. Autorka sama následně na sociálních sítích poděkovala Twitchi za soucit.

Celý příběh samozřejmě vyvolal vlnu reakcí u tvůrců, k nimž Twitch takto benevolentní nebyl. Nejhlasitěji se patrně projevil JiDion, který o přístup na platformu přišel relativně nedávno kvůli kontroverzi s Pokimane, která si stěžovala na útoky armády jeho fanoušků. Oba streameři se sice už veřejně usmířili, JiDion nicméně na Twitchi už působit nemůže.

Ve svém vyjádření říká, že by si zkrátka jen přál, aby streamovací platforma měřila všem stejným dílem. Stejně ale prý nevěří, že by Twitch zvýhodňoval některé tvůrce na základě pohlaví.

Zdroje:
Dexerto