EA ukončuje podporu mobilního Apexu a Battlefieldu a zavírá studio

1. 2. 2023 – 11:39
0
EA ukončuje podporu mobilního Apexu a Battlefieldu a zavírá studio
zdroj: Foto: EA

Velké změny

Mobilní herní trh je zdaleka tím největším, a proto není divu, že na něj míří i verze slavných značek z "velkých" herních platforem. Stalo se to třeba Call of Duty nebo PUBG či Fortnite, své štěstí v tomto segmentu hledalo i vydavatelství EA s Apex Legends a Battlefieldem. Bohužel marně.

Včera jsme se skrz oznámení na sociálních sítích dozvěděli, že společnost ukončuje podporu mobilního Apexu a vývoj mobilního Battlefieldu. V prvním případě je prý důvodem nedostatečná kvalita obsahu, který do hry od vydání v minulém květnu proudil.

Právě proto bude hra k 1. květnu letošního roku ukončena, už nyní ovšem byla stažena z distribuce a byly v ní vypnuty mikrotransakce. EA nicméně nebude hráčům žádné investované peníze vracet.

Ukončení vývoje mobilního Battlefieldu pak vydavatelství vysvětluje změnou strategie, kterou pro tuto značku vytvořilo. Bohužel to ovšem také znamená zavření studia Industrial Toys, které společnost zakoupila v roce 2018. Založil jej bývalý člen týmu Bungie Alex Seropian a od roku 2012 v něm vznikla celá řada mobilních her.

Prozatím není jisté, kolik lidí kvůli tomuto kroku přijde o práci, je to ale jen další z řady otřesů, které v posledních týdnech a měsících herní průmysl zažívá.

Zdroje:
Electronic Arts