Elden Ring byl pokořen dalším bizarním způsobem. Tentokrát pomohly klávesy

11. 7. 2022 – 16:00
0
Elden Ring byl pokořen dalším bizarním způsobem. Tentokrát pomohly klávesy
zdroj: Bandai Namco

Pokud sledujete žánr Soulsborne delší dobu, jistě vám neuniklo, že se v průběhu let mnozí pokusili překonat jednotlivé hry za pomoci nevšedních ovladačů a nezřídka se jim povedlo uspět. Dark Souls a jim podobné hry už byly ovládány skrz bubínky, hlasové pokyny, případně taneční podložku nebo banán.

Letošní megaúspěšný žánrový přírůstek jménem Elden Ring samozřejmě nemůže zůstat stranou a i jeho nástrahy už jsou prověřovány mimo hranice gamepadu či klávesnic a myší. I když, s klávesami tato novinka přeci jen souvisí. 

Hráč s přezdívkou Omunchkin13 se na sociálních sítích pochlubil s experimentem, v rámci něhož ovládal hru za pomoci piana. Použil k tomu software jménem Bome MIDI Translator, který mu pomohl přemapovat jednotlivé ovládací prvky na klávesy hudebního nástroje.

V přiloženém videu se můžete podívat na to, jak se mu s tímto nevšedním zařízením dařilo. Nutno podotknout, že navíc využil jen zkušební verzi zmíněného software, která je funkční vždy jen 20 minut v kuse, což celému snažení dodalo další úroveň náročnosti.

Zdroje:
Eurogamer