Evil Geniuses postihla další vlna propouštění

2. 11. 2023 – 18:00
0
Evil Geniuses postihla další vlna propouštění
zdroj: Foto: Evil Geniuses

Ani esportové organizace nejsou imunní vůči omezování pracovních pozic

Nyní již bývalí zaměstnanci organizace Evil Geniuses se na sociálních sítích podělili o to, že tato známá esportová organizace přikročila k další vlně propouštění. Je to už potřetí za poslední zhruba rok, první vlna přišla loni v prosinci, ta druhá pak letos v březnu.

V případě Evil Geniuses se navíc propouštění nevyhnuli ani zaměstnanci na vysokých pozicích. O místo přišel i viceprezident organizace John Jung. Analytik s přezdívkou Beora, který se pro Evil Geniuses zabýval sledováním League of Legends, na sociální síti X uvedl, že padáka dostalo zhruba dvacet lidí včetně něj.

Antonia Bonello, která zastávala funkci globální kreativní ředitelky, ve svém příspěvku napsala, že prožila situaci typickou pro americký pracovní trh, tedy že dostala výpověď tak říkajíc "na hodinu". Nastalá situace znovu podpořila spekulace o tom, zda Evil Geniuses nechystají prodej své pozice v LCS, případně jestli v blízké budoucnosti nezmění vlastníka. 

Tyto otázky se poprvé objevily v létě, kdy na svou pozici rezignovala výkonná ředitelka Nicole LaPointe Jackson. Propouštění je v tomto období i v rámci esportových organizací poměrně běžné, nicméně Evil Geniuses měli v uplynulých měsících potíže s celou řadou skandálů, ať už jde o fyzické a psychické problémy jejich hráče Kyla Sakamakiho, nebo o zjištění, že svůj tým pro střílečku Valorant udržují za pomocí omezujících kontraktů za nevýhodných podmínek.

Zdroje:
Dexerto