G2 schytává kritiku za propagaci gamblingu

G2 schytává kritiku za propagaci gamblingu
zdroj: Foto: G2

Organizace se ocitla v kontroverzní situaci

Od 2. května, kdy společnost G2 Esports odhalila uzavření partnerství s hazardní službou CSGORoll, se na ni komunita hráčů CS:GO obrací s nevolí. V oznamovacím teaseru byl jako kluk z plakátu zobrazen AWPer Ilya "m0NESY" Osipov, který 1. května oslavil 18 let.

Ve videu je hráči umožněn přístup do skutečného kasina se skiny ze hry Counter-Strike a setkává se s dalšími osobnostmi z organizace. Načež uzavře sázku. 

Rozhodnutí G2 Esports propagovat tuto službu muselo být kontroverzní, ale její propagace s tak mladým hráčem, jako je m0NESY, vyvolala větší pobouření komunity, než zřejmě tým očekával. Někteří tvrdili, že organizace tímto oznámením nezodpovědně propaguje hazardní hry pro nezletilé uživatele.

"Využití tak mladého člověka k propagaci tohoto typu hazardu, není zrovna dobrý postup. Jsem znechucený. Tato dohoda nám také říká, že v profesionální CS scéně je mnohem méně peněz. Nyní více než kdy jindy musí profesionální týmy pochopit, jak snížit výdaje," komentoval CS expert ZukwiZ. Tento názor sdílelo mnoho fanoušků prostřednictvím sociálních sítí.

CSGORoll je komunitní platforma pro obchodování se skiny. Fanoušci hry Counter-Strike mohou prostřednictvím této webové stránky nakupovat, prodávat a vyměňovat skiny. Podobně jako většina ostatních webových stránek pro obchodování se skiny CS není regulována, což v komunitě vyvolalo obavy.

Hazardní hry v esportu vyvolávají časté kontroverze již několik let. V době založení CSGORoll, tedy v roce 2016, bylo Federální obchodní komisí USA uzavřeno mnoho webových stránek obchodujících se skiny pro CS:GO.


Zdroje:
Dotesports