Hráč v turnaji o dva miliony dolarů odmítl zabít odpojeného soupeře

11. 7. 2022 – 9:42
0
Hráč v turnaji o dva miliony dolarů odmítl zabít odpojeného soupeře
zdroj: Electronic Arts

S poctivostí nejdál dojdeš

Smysl pro poctivou a férovou hru ještě nevymizel, a to ani z turnajů, kde jde o pořádný balík peněz. Pozoruhodnou míru integrity prokázal v Apex Legends Global Series 2022 profesionální hráč Philip Dosen, vystupující pod přezdívkou ImperialHal. Ten totiž v rámci zápasu odmítl využít výhodu, kterou mu poskytly technické potíže protivníka.

Během jednoho ze zápasů uviděl v dálce jednoho z členů soupeřícího týmu a všiml si, že se hráč nehýbe. Instruoval tedy svoje kolegy, aby na něj neútočili, protože má zřejmě technické problémy a nejspíš byl ze hry odpojen.

Jeho přístup ocenili jak fanoušci, tak i členové soupeřících týmů, sám ImperialHal na množství pochvalných komentářů skromně reagoval se slovy, že je to to nejmenší, co v takové situaci může každý hráč udělat.

Dobrou zprávou je, že jak ImperialHalův tým TSM, tak i konkurenční Scarz, odkud pochází hráč s technickým problém, nakonec zvládli v turnaji postoupit a velmi pravděpodobně opět změří síly v příštích kolech turnaje, kde se hraje o velmi slušnou sumu dvou milionů dolarů.

Zdroje:
Eurogamer