Kdy bude kovboj McCree přejmenován? Blizzard vysvětluje, proč to trvá dlouho

14. 9. 2021 – 16:00
0
Kdy bude kovboj McCree přejmenován? Blizzard vysvětluje, proč to trvá dlouho
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Je s tím hodně práce

Kovboj Jesse MeCree z multiplayerové střílečky Overwatch bude přejmenován, o tom víme už nějaký čas. Důvodem je nedávná (a stále probíhající) kontroverze kolem vyšetřování amerického Úřadu pro spravedlivé podmínky v ubytování a zaměstnání, který podal na Blizzard žalobu kvůli toxickému chování na pracovišti.

Právě McCree je pojmenován po jednom ze zaměstnanců, kteří figurovali v kontroverzi s takzvaným Cosby Suite, tedy hotelovým pokojem, kam si měla skupina z vedení firmy vodit na eventech ženy a fotit se s portrétem Billa Cosbyho, odsouzeného za sexuální obtěžování.

Změna jména v komunitě vyvolala odlišné reakce, zatímco někteří krok schvalují, jiní jej považují za zástupné řešení a další jsou výrazně proti tomu, aby slavná a zavedená postava prošla takovou změnou. Objevily se otázky, proč změna jména vývojářům tak trvá, na něž na Redditu reagoval jeden z komunitních manažerů.

Podle jeho vysvětlení je podobná změna extrémně náročnou záležitostí, která souvisí i se změnami v UI/UX designu, nových artworkách, dabingem hlášek a zjišťováním, zda nové jméno nebude mít v některých regionech negativní podtext. Právě z důvodu, že Blizzard nechce nic z toho podcenit, bude proces změny zkrátka trvat nějaký čas.

V tuto chvíli není znám ani přibližný termín, kdy by Kovboj, jak o postavě nyní Blizzard hovoří, měl dostat nové jméno. S ohledem na příběhový obsah, který Blizzard v souvislosti s touto postavou chystal a odložil, si snad firma co nejvíc pospíší.

Zdroje:
Dexerto