Když babička s dědou dávají headshoty. Seniorský esportový tým hledá nové členy

22. 11. 2021 – 16:00
0
Když babička s dědou dávají headshoty. Seniorský esportový tým hledá nové členy
zdroj: Foto: OGLife

I staří hráči mohou soutěžit

Pokud při hraní multiplayerových akcí smutníte, že vaše reflexy už nejsou tak skvělé jako dřív a že se na profesionální scéně mohou uplatnit jen mladí hráči, máte pro vás dobrou zprávu. Hráčská vášeň kvete v každém věku a do profesionálních klání se můžete zapojit, i když vám táhne na osm křížků.

Nově zformované družstvo Golden Snipers totiž hledá nové talenty a hlavní podmínkou je, že jim musí být aspoň 60 let a v minulosti působili v americké armádě nebo policejních složkách. Šéfem Týmu je Abe Borg, osmasedmdesátiletý šampion, který si říká DieHardBirdie a ve své komunitě se těší pověsti nejrychlejších prstů na západě.

Věk je jen číslo, říká Borg, odhodlaný vystoupit proti ageismu, který podle něj v herním průmyslu převažuje. Iniciativa společnosti OGLife má starším hráčům pomoci zlepšit svůj skill a ukázat, že ještě nepatří do starého železa. Není zároveň nutné, aby měli předchozí zkušenosti s profesionálním hraním, podmínkou je jen pozitivní přístup a ochovat učit se.

Cílem je ale mimo jiné také podpořit seniory vytvořením komunity a dopomoct jim k mentální a emocionální spokojenosti. Ostatně, je jen málo lepších pocitů, než tretit někoho přes půl mapy. DieHardBirdie je aktivní na Twitteru, před kariérou v esportu se 50 let živil jako umělec.

Zdroje:
OGLife