Kontroverze ve FaZe. Organizace se prý nestará o své členy

13. 3. 2023 – 16:43
0
Kontroverze ve FaZe. Organizace se prý nestará o své členy
zdroj: Foto: FaZe

Další esportový klan terčem kritiky

Před nedávnem jsme psali o potížích, kterým momentálně čelí dobrá pověst esportové organizace Evil Geniuses, nyní se v podobné situaci ocitá klan FaZe. Může za to nařčení streamera Jakoba “Teeqo” Swaerdena, který tvrdí, že během působení v této organizaci nedostával patřičnou péči a podporu.

Teeqo se ve FaZe věnuje streamování Fortnite a dalších her, a i když je pořád součástí týmu, podělil se včera na YouTube názor, který na FaZe nehází nejlepší světlo. Dle jeho názoru byl vedení společnosti úplně ukradený, i když v ní působí už dvanáct let.

Stěžuje si především na plané sliby a fakt, že novější členové se dočkávají daleko lepšího zacházení i finančních podmínek. 

"Někdo jiný tu může být třeba rok, není z tohoto oboru, nikdy pro FaZe nehnul prstem, pravděpodobně ani nevěděl, co FaZe je, a dostane třikrát tolik akcií než já a roční plat, který je vyšší než který jsem kdy od FaZe dostal," řekl Teeqo.

Streamer uvádí, že se v minulosti snažil situaci řešit v rámci organizace, ale nikdy mu nebylo popřáno sluchu. Navíc s firmou podepsal jedinou smlouvu, a sice tu 12 let starou, od té doby nebyla nijak aktualizována, a to navzdory tomu, že už dávno vypršela. Teeqo se tak pohybuje v šedé zóně a FaZe toho využívá.

Teeqo není první, který má s klanem FaZe značné problémy. Už loni firmu kritizoval další člen s přezdívkou Rain, který uvedl, že mu FaZe dluží značnou sumu peněz. Turner “Tfue” Tenney už před časem organizaci dokonce žaloval. Uvidíme, zda zveřejněním okolností dosáhne Teeqo lepšího zacházení.