Kooperativní kampaň pro Halo Infinite nebude mít online matchmaking

26. 7. 2022 – 9:49
0
Kooperativní kampaň pro Halo Infinite nebude mít online matchmaking
zdroj: Microsoft

Spoluhráče máte hledat třeba na Discordu

Kooperativní kampaň pro Halo Infinite se konečně dostala do bety a vy si tak můžete vyzkoušet společné hraní až se třemi dalšími kamarády, tedy pokud jste členy programu Halo Insider. Bohužel jí ale přesto chybí jedna docela zásadní součást - online matchmaking.

Ten navíc dle vývojářů nedorazí ani po ostrém launchi, až režim vystoupí z beta testu. V praxi to tedy znamená, že pokud nemáte partu kamarádů, se kterými si hraní naplánujete, máte smůlu a musíte se spolehnout na lovení v externích skupinách. Studio 343 Industries jako řešení nabízí platformu Halo LFG, případně radí, abyste své potenciální spolubojovníky hledali na Discordu. Není třeba dodávat, že to je o poznání krkolomnější řešení než prostý in-game matchmaking.

Update, který přinese online a split-screen kooperaci má dorazit v srpnu. Nemilá zpráva ovšem celou řadu fanoušků na oficiálních fórech hry i na sociálních sítích popudila, zejména s přihlédnutím k tomu, že Halo Infinite vyšlo už loni v listopadu, na některé jeho součásti komunita stále čeká a ani tak nejsou připraveny v podobě, jakou by s přihlédnutím na velikost značky předpokládala.

Samozřejmě je možné, že 343 Industries budou negativní reakce chtít do budoucna vyřešit a nakonec se matchmakingu v kooperaci dočkáme, současný stav je ale bohužel další kaňkou na pověsti hry, která by měla být výkladní skříní Xboxu.

Zdroje:
343 Industries