Liga Overwatch nemá krátce před startem žádné sponzory

22. 3. 2022 – 8:37
0
Liga Overwatch nemá krátce před startem žádné sponzory
zdroj: Blizzard

Přišla o ně kvůli žalobě

Start nové sezóny ligy Overwatch přijde už za dva měsíce a v prvním zápase svedou bitvu o Texas dva celky z tohoto amerického státu, Houston Outlaws a Dallas Fuel. Bohužel pro Blizzard ovšem kromě těšení vyvstal také velký problém.

Ani šest týdnů před začátkem totiž liga nemá ani jednoho sponzora, což přirozeně znamená, že se nad jejím bezproblémovým fungováním stahují mračna. Většina společností stáhla svou podporu kvůli žalobě, kterou na Activision Blizzard podal stát Kalifornie kvůli nevhodnému a toxickému chování na pracovišti.

Patří mezi ně například společnosti Coca-Cola či Kellog's, ale návrat zatím neoznámil ani telekomunikační gigant T-Mobile. Dokonce ani společnost Comcast, která vlastní tým Philadelphia Fusion, a v minulém ročníku ligu finančně podporovala, nemá momentálně v plánu svůj sponzoring zopakovat.

Blizzard s potenciálními partnery horečnatě jedná a podle šéfa OWL Seana Millera má firma na letošní sezónu plán, který je schopna rozšířit, pokud se jí podaří získat dodatečné financování. 

Zdroje:
Blizzard