Mobilní Apex Legends dorazí příští týden. My si ale počkáme déle

24. 2. 2022 – 17:05
0
Mobilní Apex Legends dorazí příští týden. My si ale počkáme déle
zdroj: Respawn

Legendou v mobilním prostředí

Dlouho očekávaná mobilní verze populárního battle royale Apex Legends je za dveřmi. Po uzavřeném testu, který proběhl loni v několika zemích světa, se hra konečně dočká plné verze. I ta bude ale zpočátku trpět omezenou dostupností. 

Apex Legends Mobile totiž příští týden dorazí na iOS a Android v pouhých deseti zemích. Patří mezi ně Austrálie, Nový Zéland, Singapur, Malajsie, Filipíny, Indonésie, Mexiko, Peru, Argentina a Kolumbie. V testu byla hra dostupná i v Indii, ta ale v aktuální launchové sestavě z blíže nespecifikovaných důvodů chybí.

Termín skutečně globálního launche je zatím neznámý, Respawn o něm chce rozhodnout na základě dat, která posbírá v příštím období. Hra je zcela uzpůsobená pro mobilní telefony, nebudete tedy moci hrát s uživateli na PC či konzolích.

Apex Legends není první vlaštovkou v segmentu battle royale her, které po velkých platformách zamířily i na mobilní telefony. Kromě extrémně populárního Fortnite se mobilních verzí dočkalo i PUBG nebo Call of Duty. EA navíc momentálně připravuje také mobilní Battlefield.

Zdroje:
Respawn