Tvůrci cheatů pro PUBG Mobile dostali přes prsty. Pokuta je bolestivá

11. 1. 2022 – 16:00
0
Tvůrci cheatů pro PUBG Mobile dostali přes prsty. Pokuta je bolestivá
zdroj: PUBG Mobile

Podvádět se nevyplácí, i když to dočasně může být výhodné. Přesvědčili se o tom autoři cheatů do populárního battle royale PUBG Mobile. Hackerská skupina musí na základě rozsudku soudů v USA a Německu zaplatit žalujícím společnosti Tencent a Grafton kulatých deset milionů dolarů.

Tato částka bude dle vyjádření tiskového mluvčí Graftonu využita na zlepšení anti-cheat ochrany ve hře, což je ještě ona pověstna špetka soli do ran odsouzených. Ti musí v souladu se soudním nařízením také poskytnout informace o tom, jakým způsobem se jim dařilo nabourávat ochranu hry.

Celá řada dalších společností nyní doufá, že tento výsledek soudního sporu nažene tvůrcům hacků a cheatů strach a citelně zlepší situaci ve hrách, jako je Halo Infinite, Battlefield 2042 a hlavně v Call of Duty: Warzone, které se stále nedaří vyhrávat boj s hackery, a to navzdory implementaci inovativní ochrany Ricochet.

Uvidíme, zda je mastná pokuta dostatečným repelentem, nebo jestli byznys pokvete dál. Activision momentálně vstupuje do soudního sporu s distributorem cheatu EngineConnect, své zkušenosti s podobnými spory mají třeba i firmy Bungie či Riot.

Zdroje:
IGN