Mobilní verze Diabla Immortal už vydělala přes 100 milionů dolarů

28. 7. 2022 – 16:02
0
Mobilní verze Diabla Immortal už vydělala přes 100 milionů dolarů
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Blizzard si může gratulovat

Diablo Immortal nepatří mezi nejvřeleji přijaté hry historie, spíše naopak. Už od svého odhalení, a ještě více po ostrém startu se hra opakovaně stává terčem tvrdé kritiky, a to především kvůli nemilosrdně nastaveným mikrotransakcím a pay-to-win systémům. Navzdory tomu, že je image hry zdánlivě přinejlepším kontroverzní, se jí ale daří skvěle.

Blizzard se pochlubil, že jen mobilní verze hry pro iOS a Android už stihla vydělat přes 100 milionů dolarů, tedy skoro dvě a půl miliardy korun. K této závratné cifře se hra navíc dopracovala za pouhých osm týdnů od vydání. Hru si už nyní stáhlo kolem 20 milionů uživatelů, a to přitom byla na čínský trh, od kterého si přirozeně provozovatelé slibují velké výnosy, se zásadním zpožděním

Společnost Netease, která na Immortalu s Blizzardem pracuje, měla v Číně problém, už v minulosti jsme vás informovali o nešťastném veřejném vyjádření jednoho ze zaměstnanců komunitního oddělení, který na sociálních sítích označil čínského představitele Si-Ťin Pchinga za Medvídka Pú a naznačil, že by měl konečně opustit vedoucí roli. To se samozřejmě v totalitní zemi neodpouští.

Immortalu hrozilo, že nebude v Číně moci vůbec vyjít, nakonec ale hra dorazila 25. července i na místní mobilní zařízení. Očekává se tedy, že vrchol v uživatelském utrácení přijde někdy na konci srpna, uvidíme, jak masivní budou čísla právě tehdy. 

Diablo Immortal je nyní na 13. místě v žebříčku nejvýdělečnějších mobilních her, launch v Číně jej ale velmi pravděpodobně dostane do Top 10.

Zdroje:
Blizzard