Multiversus drtí rekordy žánru, do bety se přihlásilo 140 tisíc hráčů

27. 7. 2022 – 16:00
0
Multiversus drtí rekordy žánru, do bety se přihlásilo 140 tisíc hráčů
zdroj: Foto: Warner Bros

Obrovský úspěch

Bojovka MultiVersus výrazně připomíná Super Smash Bros., místo legendárních postaviček z her od Nintenda ovšem její žebříček hratelných postav obývají populární postavy z filmů a sériálů, spadající pod produkční společnost Warner Bros.

Hra je stále ve fázi otevřeného betatestu a bezplatně si ji můžete vyzkoušet i vy, už nyní ovšem láme žánrové rekordy a do svých tenat stihla nalákat více než 140 tisíc hráčů. V den spuštění otevřené bety ji na Steamu hrálo v peaku současně 144 456 uživatelů, díky čemuž se dostala na čtvrté místo na této platformě.

Podobná čísla jsou v rámci bojovek nevídaná, většina velkých jmen se pohybuje v rozmezí 1000 až 7000. Výjimku tvoří hry typu Brawlhalla, která dosáhla na zhruba 15000, až dosud držel žánrový rekord Dragon Ball FighterZ z roku 2018, který dosáhl v peaku na zhruba 45 tisíc.

Maximilian Dood z Fighting Game Community uvedl, že úspěch MultiVersus je skvělou zprávou pro ostatní bojové hry a dodal, že se jedná o důkaz, že free-to-play model může na začátku výrazně pomoci s matchmakingem a díky tomu inspirovat hráče k opakovaným návratům, protože nebudou mít problém hledat protivníky.

Zmíněná čísla navíc neberou v potaz daší platformy, hra vychází i na PlayStationu, Xboxu a Epic Game Store. Pro Warner Bros. Games je MultiVersus nejúspěšnější hrou v historii a hře se daří i na Twitchi, kde ji v peaku sledovalo přes 150 tisíc diváků na více než 3 tisících kanálech. 

Zdroje:
Dexerto