New World už se hemží podvodníky, loudí peníze a nahlašují soupeře

11. 10. 2021 – 16:00
0
New World už se hemží podvodníky, loudí peníze a nahlašují soupeře
zdroj: Foto: Amazon

Amazon má co opravovat

MMORPG New World od Amazonu nemá úplně hladký start. Ačkoli průměrné hodnocení na Metacriticu zatím svítí zeleně, hráči zdaleka tak pozitivní nejsou. Aby toho nebylo málo, začaly se ve stále ještě velmi čerstvé hře množit případy podvodného chování, které mají různou podobu.

Pouhé dva týdny od vydání se ve hře začínají objevovat případy zpronevěry velkého množství zlata. Ve hře figurují tři frakce, k nimž se hráči mohou přidat a pod jejichž křídly následně zakládají jednotlivé guildy, takzvané Companies.

Ty následně mezi sebou soupeří o teritoria, protože držení konkrétní oblasti pro guildu znamená peníze z místních daní. Pokud guilda žádnou oblast nedrží, musí se spolehnout na příspěvky svých členů, ve hře ale zjevně není žádná pojistka, která by vedoucímu zabránila s penězi ostatnich prchnout.

To přesně se stalo v několika popisovaných případech, kdy hráči naivně přispěli podvodníkovi, který následně převedl zlaťáky na jinou postavu, tu stávající smazal a začal s "čistým" štítem pod novou identitou a s hromadou zlata do začátku.

Ještě vypečenějším příkladem podvádění je svévolné nahlašování soupeřů, které jim zajistí 24 hodinový ban, ideálně před tím, než se mají utkat v boji o území. Neférové zvýhodňování guild se stalo terčem kritiky, Amazon ale tvrdí, že každé nahlášení je samostatně prověřeno. Ban ovšem dostávají hráči, kteří se prokazatelně žádného porušení pravidel nedopustili a na fórech se množí soubor důkazů, že je systém kontroly zjevně nefunkční.

Vývojáři mají před sebou ještě dlouhou cestu, pokud chtějí hráčům přinést produkt, k němuž se budou dlouhodobě vracet. I známí streameři si momentálně stěžují, že New World je grind, který trpí na nedostatek zajímavého obsahu.

Zdroje:
PC Gamer