Obchodníci se skiny pro CS:GO přišli o šest milionů dolarů kvůli rozsáhlému hackerskému útoku

18. 8. 2022 – 15:29
0
Obchodníci se skiny pro CS:GO přišli o šest milionů dolarů kvůli rozsáhlému hackerskému útoku
zdroj: tisková zpráva

Na pachatele je vypsána odměna

Jedna z největších burz obchodujících se skiny pro CS:GO se stala terčem hackerského útoku, který podle všeho nemilosrdně vybílil její inventář. Stránka CS.money, která pravidelně zprostředkovává prodeje skinů mezi hráči v hodnotě milionů dolarů se nyní nachází ve velkých problémech.

Provozovatelé stránky svým zákazníkům poskytli na oficiálním účtu na Twitteru podrobný popis situace a zmínili, že při útoku došlo ke krádeži skinů v hodnotě kolem šesti milionů dolarů. CS.money následně vypsala odměnu 100 tisíc dolarů za dopadení viníků.

Celkem se mělo ztratit kolem 20 tisíc skinů, zhruba třetina patřila uživatelům burzy. Provozovatelé se zavázali k tomu, že z náhrady škody učiní prioritu, jakmile burzu znovu dostanou do provozuschopné podoby. 

Finanční ředitel společnosti Timofey Sobolevsky uvedl, že problém pravděpodobně vznikl skrz napadení dat z mobilních autentikátorů. Díky tomu se hackeři zmocnili botů, kteří zpracovávají jednotlivé transakce a spravují inventář. Následně měli plnou kontrolu nad jeho obsahem.

Skiny měly následně být převedeny na účty hackerů, následně dostali boti příkaz zvát náhodné hráče CS:GO na burzu a rozdávat jim skiny. to mělo podle názoru CS.money sloužit ke ztížení stopování pachatelů. Firma bude patrně muset požádat o pomoc Valve, není ale jasné, zda bude v opětovném získání ukradených skinů příliš úspěšná.

Zdroje:
Dexerto