Overwatch 2 možná už příští rok v létě, tvrdí zdroje z Blizzardu

1. 9. 2021 – 8:45
0
Overwatch 2 možná už příští rok v létě, tvrdí zdroje z Blizzardu
zdroj: Blizzard

Hrdinská akce je pro Blizzard prioritou

Minulý měsíc jsme vás informovali o tom, že má vývoj Overwatch 2 dle anonymních zdrojů velké problémy a dost možná vyjde až v roce 2023. Uplynulo jen pár týdnů a je tu zcela opačná zpráva. Podle ní bychom se pokračování hrdinské střílečky měli dočkat mnohem dřív.

S informací přichází magazín Dexerto, s nímž se o ni podělil zdroj, který je dle svých slov součástí vývoje. Podle je v současnosti Overwatch 2 v Blizzardu prioritou a vývojářský tým dostal jasný pokyn, aby dokončil aspekty, které ve hře již jsou, dostal ji do funkční podoby a vydal ji.

Cílem je léto příštího roku. S tím se shoduje i další zdroj, který říká, že Overwatch 2 má vyjít ve druhém kvartálu roku 2022, tady mezi dubnem a červnem.Načasování je v případě Overwatch 2 důležité i kvůli ligovým zápasům, protože si Blizzard přirozeně nepřeje dělat změnu uprostřed probíhající sezóny OWL.

Ze hry jsme toho ale dosud viděli dost málo a o její podobě máme jen kusé informace. Z představení působilo pokračování spíše jako Overwatch 1,5 s tím, že celá řada novinek dorazí i do původní hry. Velkou změnou má být počet hráčů v jednom týmu, místo současných zápasů 6v6 dojde ke snížení na 5v5. Důležitým aspektem hry pak bude také kampaň pro jednoho hráče s misemi jednotlivých hrdinů.

Původní Overwatch z roku 2016 je dosud poslední novou IP Blizzardu. Po úvodním úspěchu a nadšení  počty hráčů i diváků na streamovacích službách relativně rychle opadly, druhý díl by tak mohl být onou kýženou novou krví do značky, která má mimo jiné i bohatou a zajímavou mytologii. Uvidíme, zda se zvěsti o brzkém vydání potvrdí. Zatím je samozřejmě berte s rezervou, dokud se nevysloví sám Blizzard.

Zdroje:
Dexerto