Overwatch 2 terčem kritiky kvůli hrdinům zamčeným v battle passu

13. 9. 2022 – 11:30
0
Overwatch 2 terčem kritiky kvůli hrdinům zamčeným v battle passu
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Do vydání zbývají tři týdny

Overwatch 2 ještě ani není venku a už se na něj snáší kritika ze všech možných stran. Aktuálním nejvýraznějším terčem kritiky je fakt, že ne všichni hrdinové budou k dispozici okamžitě a některé bude třeba odemknout přes battle pass.

Hráči na to přišli díky poznámce v popisu takzvaného Watchpoint balíčku, prémiového DLC za 40 dolarů, které odemkne nejen první battle pass, ale také poskytne několik kosmetických předmětů a v neposlední řadě i herní měnu. V popisu stojí, že zakoupením prémiového battle passu dostanou hráči automatický přístup k nové hrdince Kiriko.

Viceprezident Blizzardu Jon Spector dovysvětlil, že všichni hrdinové budou i součástí bezplatného battlepassu, jen vám bude trvat, než je odemknete. Navíc slíbil, že pokud by vám v rámci nějaké sezóny některý z hrdinů utekl, budete mít pořád možnost, jak jej získat bez nutnosti platit.

Hráčům se nicméně nelíbí myšlenka, že všichni hrdinové zkrátka nebudou k dispozici okamžitě pro všechny. Mnozí připomínají slova Jeffa Kaplana z roku 2015, který slíbil, že všichni hrdinové budou zdarma. Samozřejmě ale tehdy mluvil o prvním Overwatch, který měl ještě prémiový model normální placené hry.

Overwatch 2 místo toho startuje jako free-to-play titul, který je v základu zdarma a utrácet můžete za kosmetické předměty nebo za prémiový battle pass, který vám poskytne další odměny nad rámec toho běžného. Hra vyjde 4. října letošního roku na PC a současné i minulé konzole.

Zdroje:
Blizzard