Pewdiepie sesazen z trůnu. Nejvíc odběratelů má nyní MrBeast

15. 11. 2022 – 14:34
0
Pewdiepie sesazen z trůnu. Nejvíc odběratelů má nyní MrBeast
zdroj: Foto: MrBeast

Časy se mění

Dlouhé roky platilo, že největší YouTube celebritou je Švéd Felix Kjellberg, známý pod přezdívkou Pewdiepie. Svůj účet založil v roce 2010 a v letech 2012 a 2013 byl nejrychleji rostoucím youtuberem, aby nakonec stanul na vrcholu žebříčku tvůrců s nejvyšším počtem odběratelů. 

V následujících letech byl jeho účet také nejsledovanější, od prostých Let's Play videí přešel i k vlogům a jiným formátům v roce 2016 jej dokonce magazín Time zařadil mezi stovku nejvlivnějších lidí světa. Kjellberg má za sebou celou řadu kontroverzí a v roce 2020 se rozhodl pro odchod "na odpočinek" a přestěhoval se do Japonska.

Nyní jeho pochodeň přebírá Jimmy Donaldson alias MrBeast, kterému se podařilo překonat hranici 111 milionů subscriberů jen pár měsíců poté, co získal kulatých 100 milionů. Tehdy se stal druhým člověkem v historii platformy, kterému se to povedlo.

Pewdiepie nicméně na svého nástupce nežárlí a naopak mu v posledních měsících fandil. Ve veřejných prohlášeních uvedl, že už je dva roky v důchodu, a tak MrBeasta povzbuzoval k co nejlepším výkonům. Donaldson se proslavil originálními a na produkci náročnými videi, mimo jiné třeba do skutečného světa přenesl fiktivní soutěž Squid Game, naposledy uspořádal soutěž o soukromý ostrov. Věnuje se také charitě.

Zdroje:
Dexerto