Pokimane chtěla seknout se streamováním. Rozmyslela si to kvůli rozmanitějšímu publiku

14. 1. 2022 – 9:45
0
Pokimane chtěla seknout se streamováním. Rozmyslela si to kvůli rozmanitějšímu publiku
zdroj: Zdroj: Pokimane

Diverzita a inkluze zvítězily

Imane Anys, známá pod přezdívkou Pokimane, je jednou z nejvýraznějších a nejúspěšnějších tváří Twitche a světa streamerů obecně. Navzdory svým dosaženým úspěchům ale nyní své sledující šokovala prohlášením, že byla připravena s kariérou na Twitchi skončit. 

Důvodem je toxické chování komunity, kvůli kterému ji práce pomalu přestávala bavit. Zlomovou životní změnu si ale nakonec rozmyslela a bude ve streamování pokračovat. Novou krev do žil jí dle jejích slov poskytl příval ženských divaček a streamerek a obecně více diverzifikovaná sestava streamerů, která se na platformě objevila v průběhu pandemie.

Pokimane byla dle svých slov rozhodnuta skutečně skončit v řádu měsíců nebo možná týdnů, větší aktivita lidí různých národností, barev pleti či sexuálních orientací jí ale udělala radost a přiměla ji ještě nějaký čas zůstat.

Streamerka se dlouhodobě vyjadřuje k toxické kultuře na Twitchi a říká, že ji samotnou štve, jak si pomalu zvyká na incely a misogyny ve svém chatu. Před časem se stala terčem útoku od jiného streamera, který poslal své fanoušky spamovat do jejího chatu. Twitch ale tvůrce obsahu s přezdívkou Jidion zabanoval. Platforma se také v tomto týdnu skrz otevřený dopis zavázala k zajištění bezpečnějšího a příjemnějšího prostředí pro všechny tvůrce i diváky.

Zdroje:
Twitch