Twitch odhaluje své plány na boj proti toxickému chování

13. 1. 2022 – 16:00
0

Bezpečnější platforma pro všechny?

Twitch si v uplynulých měsících užil svůj díl potíží. Kromě toho, že celá řada vysokoprofilových tvůrců obsahu přešla na konkurenční platformu YouTube, protože jim Google udělal nabídku, která se neodmítá, došlo v průběhu loňského podzimu k celé řadě útoků na streamery, kteří se v jednu chvíli dokonce rozhodli stávkovat.

Viceprezidentka Twitche Angela Hession ve včera zveřejněném otevřeném dopise naznačila plány, které společnost podnikne, aby se podobné situace už neopakovaly. Negativní trendy loňského roku označila za nepřijatelné a zmínila několik konkrétních kroků, jež povedou ke kýžené změně.

Patří mezi ně například zlepšený systém reportování, aktualizace pravidel pro sexuální obsah, zlepšení práce orgánu rady bezpečnosti Twitche či osvětový obsah. Tvůrci by pro svou ochranu měli dostat širší paletu nástrojů.

Platforma chce také vyvážit obsah, který nemusí cílit na široké publikum a poskytnou vzdělávací videa, týkající se internetové bezpečnosti. Klíčem je podle ní lepší komunikace s tvůrci, která povede k vybudování vzájemné důvěry. Mezi řádky je ovšem možné najít i příklon k větší kontrole.

Zdroje:
Twitch