Riot vydává nové album Sessions: Diana. Obsahuje hudbu bez autorských práv

14. 12. 2021 – 16:00
0
Riot vydává nové album Sessions: Diana. Obsahuje hudbu bez autorských práv
zdroj: Foto: Riot Games

Tvůrci obsahu budou mít radost

Studio Riot Games vydává nové album s názvem Sessions: Diana. Stejně jako v případě předchozího alba Sessions: Vi se jedná především o instrumentální beaty. Sterameři a tvůrci díky tomu mohou hudbu použít ve videích bez starosti o porušení autorských práv. 

Díky tomuto projektu pomáhá Riot Games vyřešit malou část problémů s autorskými právy, s nimiž se setkávají autoři z celého světa. Sessions je série alb, která jsou „bezpečná pro tvůrce“, což znamená, že je lze streamovat nebo používat ve videích. Ta lze dále zpeněžit bez obav o porušení autorských práv.

Toa Dunn, vedoucí Riot Games Music říká: „Před více než rokem jsme slíbili, že pomůžeme zmírnit některé bolesti, které tvůrci po celém světě pociťují při řešení problémů s autorskými právy ve svých videích a streamech. Sessions je naším plněním tohoto slibu a jsme nadšeni, že můžeme s hráči sdílet další album. Nemůžeme se dočkat, až uvidíme skladby z alba ve videích a streamech.“

Album Sessions: Diana bylo nahráno ve spolupráci s mnoha komunitními umělci, z nichž někteří se podíleli i na Sessions: Vi, například Laxcity, xander., A.L.I.S.O.N, chromonicci a Hanz. Sessions: Diana je druhé vydání v rámci série Sessions a obsahuje 43 skladeb, které si nyní můžete poslechnout na hlavních streamovacích platformách, jako jsou Spotify, Apple Music a YouTube.

Zdroje:
Tisková zpráva