Riot vyšetřuje neproplacené výhry z regionálních lig Valorantu

31. 8. 2022 – 15:24
0
Riot vyšetřuje neproplacené výhry z regionálních lig Valorantu
zdroj: Riot Games

Chyba nebo záměr?

Esportové šampionáty se pyšní lákavými částkami, které mohou vítězné týmy vyhrát, otázkou ovšem je, zda je vždy bez problémů dostanou. Společnost Riot, která vyvíjí úspěšné značky League of Legends a Valorant, nyní vyšetřuje několik případů, kdy tomu tak zřejmě nebylo.

Magazínu Dexerto se minulý týden podařilo odhalit, že izraelská organizace NOM Esports neproplatila skoro 10 tisíc dolarů svému dnes již bývalému týmu ve Valorantu. Ve vlastním vyjádření organizace tvrdí, že se tak stalo kvůli tomu, že neobdržela peníze, které jí náleží po turnaji VRL East Surge. Musí prý stále čekat na finální platbu.

Šéf Valorant Esport v evropském a blízkovýchodním teritoriu Daniel Ringland už na sociálních sítích uvedl, že Riot o problémech s vyplácením cen v regionálních ligách ví a zahájil jejich vyšetřování. Riot implementoval regionální ligy Valorantu do svého ekosystému v Evropě, Středním východě a v Asii teprve v letošním roce. Celkem proběhlo sedm lig, každá pod taktovkou lokálního partnerského organizátora.

Zmíněná liga East Surge, která se zaměřovala na Polsko a východ Evropy, byla organizována společností FRENZY. Tato polská firma ve svém prohlášení tvrdí, že zpoždění plateb zapříčinily interní procedurální potíže, které by ale měly být nejpozději v polovině září vyřešeny. FRENZY je údajně se všemi týmy, jichž se nedoplatky týkají, ve spojení a nastalou situaci řeší.

Zdroje:
Dexerto