Rodiče pobouřil simulátor sexuálního obtěžování v Overwatch 2

24. 10. 2022 – 15:40
0
Rodiče pobouřil simulátor sexuálního obtěžování v Overwatch 2
zdroj: Foto: Activision Blizzard

V Custom serverech číhají nepříjemná překvapení

Populární online hry se bohužel čas od času stanou podhoubím pro aktivity, se kterými vývojáři původně rozhodně nepočítali. Na vině může být in-game chat, ve kterém predátoři hledají své oběti, případně modifikace, případně je různé organizované skupiny využívají pro komunikaci, která nemusí být tak monitorovaná jako jiné kanály.

Kapitolou samou pro sebe jsou pak modifikace nebo custom herní režimy, které mají s původním smyslem hry pramálo společného. Takový případ nyní rezonuje v komunitě Overwatch 2 a upozorňují na něj rodiče mladších hráčů. Kontroverze vznikla na Twitteru, kde si postěžovala matka dvanáctiletého fanouška.

Ten totiž v seznamu Custom her narazil na servery s názvem Sexual Harassment Simulator. Ten se objevil dokonce i v sekci populárních playlistů a jeho smyslem je podle svědků to, že jsou ženské herní postavy ve hře sexuálně napadány těmi mužskými. Režim svým popisem láká k nalezení nových přátel, vedení normálního života a porození dítěte.

Narazit na podobný obsah v rámci Overwatch je velmi snadné, na internetu se v návaznosti na kontroverzi objevily hlasy, které tvrdí, že takové servery byly dostupné už v původní hře. Pro Blizzard by údajně bylo snadné toto chování ze hry odstranit, firma k problému ale přistupuje velmi vlažně.

Zmíněná matka na Twitteru podotýká, že má Overwatch 2 rating PEGI 12 a je tak marketovaná pro děti od 12 let. Jiné hlasy škodolibě dodávají, že pro Blizzard je sexuální obtěžování nedílnou součástí firemní kultury

Zdroje:
Twitter