Simulátor sexuálního obtěžování je v Overwatch 2 pořád dostupný

23. 1. 2023 – 17:11
0
Simulátor sexuálního obtěžování je v Overwatch 2 pořád dostupný
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Problematický obsah je zpět

O tom, že komunitu hráčů Overwatch i rodiče jejích mladších příslušníků pobouřil custom režim, který funguje jako simulátor sexuálního obtěžování, jsme už v minulosti psali. Blizzard se sice pokusil k situaci postavit čelem a mód ze hry odstranit, nyní je ale zpátky.

Vývojáři mají s pokračováním populární hrdinské střílečky plné ruce práce a spoustu starostí. Hráči si stěžují na špatně vyváženou účinnost jednotlivých hrdinů, ale třeba i na slabý obsah časově omezených eventů, ve kterých se mnohdy jen opakují již dříve nabízené odměny. Závadný obsah ale hře kazí pověst i mimo hráčskou základnu.

Problématický mod se objevil už v říjnu loňského roku, nyní si jej všichni mohou zahrát znovu. Autoři se navíc vůbec nesnaží cokoli zastírat a režim skutečně nese název Sexual Harassment Simulator. Navíc se ukazuje, že je mezi hráči natolik oblíbený, aby to stačilo na zařazení do kategorie Popular.

Blizzard se k situaci zatím nijak nevyjádřil, komunita si z celé situace začala samozřejmě dělat legraci a připomínat, že sama firma měla v minulosti závažné problémy se sexuálním obtěžováním. Mód ze hry zřejmě brzy znovu zmizí, uvidíme, zda Blizzard podnikne potřebné kroky k zabezpečení nezávadnosti dostupného obsahu.

Overwatch 2 je k dispozici zdarma na PC a současné i minulé generaci konzolí včetně Switche.

Zdroje:
Dexerto