Streamer se dostal do průšvihu kvůli deepfake pornu. Nyní proti němu bojuje

17. 3. 2023 – 11:46
0
Streamer se dostal do průšvihu kvůli deepfake pornu. Nyní proti němu bojuje
zdroj: Foto: Amouranth

Bleskurychlý obrat

Letos v lednu světem streamerů rezonovala nepříjemná kontroverze, v jejímž jádru stál tvůrce Brandon Ewing alias Atrioc. Ten během jednoho z vysílání omylem prozradil světu, že chová nemalou vášeň pro pornografické materiály. Na tom by ještě nebylo nic tak zvláštního, Brandon si ale zjevně nejvíce libuje v takzvaných deepfakes, realistických, často umělou inteligencí tvořených fotomontážích, ve kterých často nechtěně vystupovaly jeho kolegyně z branže.

Streamer se následně v slzách omlouval a slíbil, že o něm teď nějaký čas neuslyšíme. Nějaký čas zjevně v jeho podání znamená zhruba měsíc a půl, nyní se totiž vrací na scénu, ovšem s galantním záměrem. V aktuálním streamu totiž prozradil, že pracuje s širokým týmem, který zahrnuje reportéry, technology, výzkumníky a v neposlední řadě i ženy, které byly nechutným trendem postiženy. Jeho cílem je nyní dopomoci k tomu, aby byl nechutný obsah z internetu odstraněn.

Streamer za tímto účelem spojil síly se službou Ceartas, která se tímto tématem zabývá a nabízí identifikaci ilegálního obsahu a jeho mazání z více než 150 tisíc webů, díky čemuž údajně zachránila postiženým tvůrcům obsahu už zhruba čtvrt miliardy dolarů na uniklých ziscích. Je třeba zmínit, že je Ceartas jedním z velkých spolupracovníků platformy OnlyFans, specializované na erotický obsah. 

K Ewingovi se nyní přidávají i další známá jména a hodlají mu v jeho tažení pomoci, mimo jiné ho prý kontaktovala i královna OnlyFans Amouranth. Zároveň ale Ewingův rychlý obrat o 180° budí v mnohých rozpaky a nedůvěru, a někteří poukazují na to, že kdyby nebyl přistižen, nikdy by podobnou křížovou výpravu nespustil.

Zdroje:
Kotaku