Streamer xQc prolomil další rekord. Pomohla mu k tomu beta Overwatch 2

28. 4. 2022 – 17:16
0
Streamer xQc prolomil další rekord. Pomohla mu k tomu beta Overwatch 2
zdroj: Pixabay / Twitch: xQcOW

Felix Lengyel alias xQc je nekorunovaným králem Twitche a může se chlubit v průměru 100 tisíci diváky pokaždé, když započne stream. Prakticky v libovolný moment každého dne je na vrcholu žebříčku streamovací platformy Amazonu, včera se mu ale povedlo překonat vlastní rekord a dosáhnout další zásadní mety.

Pomohl mu k tomu start bety Overwatch 2 v kombinaci s rozdáváním klíčů přes Twitch dropy. Lengyel je bývalým profesionálním hráčem Overwatch, a tak jeho vysílání nalákalo velké množství fanoušků, kteří se chtěli přesvědčit, kolik skillu mu ještě zůstalo. A bylo jich skutečně hodně.

V průběhu streamu dokázal překonat hranici 300 tisíc diváků a nakonec se dostal až na 312 tisíc, tedy o skoro 40 tisíc víc, než byl jeho dosavadní rekord. K úctyhodným číslům mu určitě pomohl fakt, že spolu s ním betu Overwatch 2 hrála další velmi slavná jména, jako je Pokimane, Lirik, Seagull a Surefour.

Chystaná novinka od Blizzardu slavila na Twitchi úspěch nejen díky xQc. Celkem hra v peaku nalákala 1 a půl milionu diváků. To je více než trojnásobek předchozího rekordu, který Overwatch zaznamenala v lednu 2018 a který činil 460 tisíc diváků. Díky tomu se hra dostala do top 10 nejsledovanějších titulů na Twitchi.

V tuto chvíli nevíme, kdy dorazí plná verze hry, která byla oznámena na Blizzconu 2019 a zažila turbulentní vývoj. Activision Blizzard ale nutně potřebuje úspěch, a to rychle, doufejme tedy, že finální vydání bude betu brzy následovat.

Zdroje:
Dexerto