Streamer xQc vysílá jako o život. V posledních pěti letech skoro neměl pauzu

11. 2. 2022 – 16:00
0
Streamer xQc vysílá jako o život. V posledních pěti letech skoro neměl pauzu
zdroj: Pixabay / Twitch: xQcOW

Za jak dlouho se zblázní?

Felix Lengyel známý jako xQc patří mezi nejpopulárnější tváře Twitche a řadí se mezi prvních pět streamerů, kteří pokořili hranici 10 milionů followerů. Není divu, protože jak se ukazuje, patří mezi velmi pilné včelky, které vysílají skoro bez přestání.

Data z Twitche ukazují, že od 1. ledna 2017 byl offline pouze 85 dní. To je velmi hluboce pod průměrem běžného amerického úředního zaměstnance. Pokud nepracuje o víkendech a má čtyřtýdenní dovolenou, má v rámci jediného roku volných 124 dní. Lengyel mezi lety 2017 a 2021 napracoval o 620 dní víc než průměrný zaměstnanec.

Samozřejmě se může objevit relevantní názor, že streamování není skutečná práce, nicméně množství příprav, stresu a náročnosti na obsah v případě profesionálních streamerů dalece překračuje hranice zábavného koníčku. Na druhou stranu jsou za tuto práci královsky odměněni.

Otázkou zůstává, jak dlouho vydrží mladý Kanaďan toto tempo udržet a za jak dlouho vyhoří. Přeci jen, peníze jsou fajn především v případě, že máte čas si je užít.

Zdroje:
Dexerto