Tencent odstranil kanál PUBG Mobile z YouTube

5. 10. 2021 – 16:00
0
Tencent odstranil kanál PUBG Mobile z YouTube
zdroj: PUBG Mobile

O důvodech či nástupci zatím nic nevíme

Populární mobilní battle royale PUBG Mobile přišlo o svůj kanál na YouTube. Pokud se na něj v tuto chvíli pokusíte vstoupit, přivítá vás jen bílá obrazovka s chybou 404, která oznamuje, že hledaná stránka není k dispozici.

Fanoušci, kteří se tak chtěli podívat na záznamy zápasů PUBG Mobile Pro League mají momentálně smůlu. Vypnutí kanálu společností Tencent přichází několik dní poté, co byl nahackován neznámými pachateli a na čas přejmenován na SpaceX 2021. Není zcela jisté, zda jsou tyto dvě události propojeny, čínská společnost se k rozhodnutí prozatím nevyjádřila.

Kanál byl jedním z nejdůležitějších zdrojů informací pro PUBG Mobile komunitu a také hlavní platformou pro vysílání turnajů. Před smazáním měl účet přes tři miliony odběratelů.

K hacku účtu došlo během vysílání PMPL: South Asia Season 3. Původní stream byl přerušen a místo něj útočníci spustili video se startem mise SpaceX, které nazvali SpaceX’s all-civilian Inspiration4 Mission. PUBG Mobile má podobně jako jeho "velká" verze na PC značné problémy s cheatery a hackery, až nyní ale tyto problémy přerostly mimo hranice samotné hry. Uvidíme, zda a kdy Tencent úspěšný kanál nahradí.

Zdroje:
Dexerto