Twitch chystá zásadní změny v systému banování

26. 5. 2022 – 17:35
0

Transparentnější přístup k trestání

Dostat ban na Twitchi není úplně těžké a své o tom ví kromě diváků i celá řada streamerů a tvůrců obsahu. Navíc se zdá, že jsou pravidla velmi nekonzistentní a ve skutečnosti hodně záleží na tom, jak velké jméno se v rámci platformy dopustilo nějakého přečinu. U těch skutečně slavných platforma zřejmě přimhouří oko mnohem ochotněji.

S ohledem na to, že se momentálně opět řeší tresty za používání nevhodných slov, do kterých ovšem mohou spadat i tak nevinná slova, jako je "cracker" (ve slangové angličtině hanlivé označení pro člověka bílé pleti), je zřejmě na místě proces banování podrobit inovacím. Právě k tomu se Twitch konečně odhodlal a v blízké budoucnosti má dojít k důležitým změnám.

V rozhovoru pro deník Washingtom Post se viceprezidentka Twitche pro důvěru a bezpečnost Angela Hessian podělila o způsoby, jak lépe komunikovat s uživateli platformy. Zmínila, že Twitch zvažuje možnosti, jak například co nejlépe vysvětlit hříšníkům důvody banu.

Většinu porušení pravidel užívání služby detekuje umělá inteligence a ve sporných případech je komunikace se zástupci firmy často problematický. Twitch až dosud zabanovaným jedincům poslal jen mail s oznámením o trestu, ovšem bez vysvětlení. To se má v budoucnosti změnit, aby byl celý proces transparentnější a nabízel lepší možnosti řešení sporů.

Twitch v současné době hodlá výrazně zpřísnit pravidla pro obsah typu streamů z vířivky a dalších lehce erotických forem vysílání. Největší hvězda této scény, streamerka Amouranth, nicméně stejně hodlá ukončit tento typ kariéry, a tak to její příznivce nemusí mrzet.

Zdroje:
Twitch