Twitch si posvítí na refundování příspěvků od fanoušků

15. 9. 2021 – 16:00
0
Twitch si posvítí na refundování příspěvků od fanoušků
zdroj: Twitch

Peníze jsou vždy až na prvním místě

Twitch se rozhodl učinit přítrž mazaným podvodníčkům, kteří posílají streamerům příspěvky a poté, co obdarovaný ve videu zmíní jejich jméno a poděkuje, požádají o vrácení peněz. Problém se rozmohl do té míry, že se jím platforma musí začít zabývat a na nepoctivé uživatele chystá tresty.

Nově budou podezřelé a opakované refundy prověřovány a pokud se prokáže, že uživatel jednal nepoctivě, hrozí mu dočasný, případně trvalý ban na platformu. Zároveň by ale mělo dojít i ke zrychlení procesu vrácení peněz těm, kteří postupují podle pravidel. Je nicméně důležité zmínit, že zavedená pravidla se týkají jen donate, který proudí přímo přes Twitch a ne přes sekundární platformy, jako je třeba Streamable.

Od monitoringu si Twitch slibuje především způsob jak zajistit, že tvůrci obsahu, a tím samozřejmě i sama platforma, nebude přicházet o peníze. V současné době totiž řeší celou řadu problémů, množství známých jmen se nechalo zlákat exkluzivními smlouvami a v nedávné minulosti došlo k řadě odchodů na konkureční YouTube.

Počátkem měsíce také iniciativa Den bez Twitche uspořádala stávku streamerů i diváků jako vyjádření nespokojenosti s takzvanými hate raids, organizovanými nájezdy trollů na menší tvůrce obsahu, s nimiž si Twitch nedokázal uspokojivě poradit. 

Zdroje:
twitch