Utratil 370 tisíc v Diablu Immortal. Pak smazal postavu a odinstaloval hru

20. 6. 2022 – 8:56
0
Utratil 370 tisíc v Diablu Immortal. Pak smazal postavu a odinstaloval hru
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Diablo Immortal a jeho nemravný přístup k mikrotransakcím je žhavým tématem posledních dní a ačkoli se najdou hráči, kteří Blizzard brání, případně jim nastavení hry ještě nestihlo naházet klacky do cesty, většinový názor je, že to tentokrát autoři hry pořádně přehnali.

Neutěšený stav hry chtěl demonstrovat i streamer s přezdívkou Quin69, který do hry hry investoval nemalé finanční prostředky, aby následně smazal účet i celé Diablo Immortal ze svého počítače. Tvůrce obsahu se poprvé dočkal pozornosti poté, co za mikrotransakce krátce po vydání utratil 10 tisíc novozélandských dolarů, tedy v přepočtu skoro 150 tisíc korun.

Hledal totiž vzdácný pětihvězdičkový drahokam, který se mu ovšem ani po tak obří útratě nepovedlo získat. Před pár dny se do hry vrátil a utratil v ní dalších 15 tisíc novozélandských dolarů, tedy více než 220 tisíc korun. Tentokrát už byl konečně úspěšný a svůj vysněný drahokam získal. Následná reakce byla ovšem trochu jiná, než byste mohli čekat.

Quin69 totiž během streamu uvedl, že už má Immortalu dost a permanentně smazal svého mnicha na 60. úrovni. Poté poslal hru i Blizzard do háje a vyzval své diváky, aby Diablo Immortal smazali také. Sám jej následně odstranil ze svého počítače, ponechal si ale Diablo 2 a 3.

Patrně i díky lide, jako je Quin69, se může Blizzard a čínský Netease těšit rekordními tržbami. Diablo Immortal údajně za 2 týdny od vydání zvládlo vydělat více než 575 milionů korun. 

Zdroje:
Dexerto