Valorant bude monitorovat hlasový chat, testy začnou příští měsíc

27. 6. 2022 – 15:34
0
Valorant bude monitorovat hlasový chat, testy začnou příští měsíc
zdroj: Riot Games

Kontrole neujde ani League of Legends

Společnost Riot Games, která provozuje hry, jako je League of Legends, Legends of Runeterra nebo třeba Valorant oznámila, hodlá podniknout další kroky v boji proti toxickému chování v herní komunitě. Ty nejbližší se týkají právě multiplayerové střílečky Valorant a jejího voice chatu.

Riot totiž plánuje hlasovou komunikaci začít monitorovat, aby odhalil potenciálně škodlivé chování, především urážky a cyberšikanu. Testovací fáze má započít 13. července a o monitoring se samozřejmě bude starat počítačový systém. Zkouška proběhne prozatím jen ve Spojených Státech na anglicky hovořící populaci.

Během této fáze nebude hodnoceno nevhodné chování, umělá inteligence se v ní má nejprve naučit jazykové modely a dostat se do takové fáze, aby byla připravena na cvičné nasazení koncem letošního roku. Riot připouští, že i během pozdějšího beta testu bude technologie určitě procházet porodními bolestmi, jedná se totiž o zbrusu nový systém. I tak se ale jeho nasazení údajně vyplatí, protože dopomůže k zajištění bezpečnějšího a příjemnějšího prostředí pro všechny.

Riot prozatím nemá jasně dané termíny na jednotlivé milníky implementace, v oficiální komunikaci ovšem firma dala jasně najevo, že chce tuto technologii v budoucnu použít i ve svých dalších hrách.

Zdroje:
Riot Games