Valorant se nemusí příchodu Counter-Strike 2 bát, soudí Dr. Disrespect

27. 3. 2023 – 17:23
0
Valorant se nemusí příchodu Counter-Strike 2 bát, soudí Dr. Disrespect
zdroj: Foto: Profimedia

Nejde prý o nic převratného

Oficiální oznámení dlouho spekulovaného Counter-Strike 2 minulý týden rezonovalo herním světem a celá řada kompetitivních stříleček by si mohla začít dělat starosti z nové konkurence. Známý streamer Dr. Disrespect nicméně tvrdí, že nový Counter-Strike nebude nic přelomového.

Valorant má podle něj pořád dostatek svých vlastních originálních nápadů, kvůli kterým na něj ostatně naskočila značná porce někdejších hráčů CS:GO. Pokračování taktické akce od Valve je momentálně ve fázi uzavřené bety, hra přináší především inovovanou grafiku díky Source 2 enginu, v aktuální podobě se pak autoři také pokusili obměnit fungování kouřových granátů. 

Zatímco vizuální úpravy vítají hráči pozitivně, nový systém kouřových granátů je momentálně neuspokojivý, protože lze efekt negovat běžnými granáty. Problémy jsou zatím i se skiny a různými dalšími kosmetickými úpravami zbraní, dá se ale očekávat, že zrovna tenhle pro komunitu důležitý prvek Valve do plné verze opraví.

Dr. Disrespect nicméně tvrdí, že zatím v CS2 nespatřuje nic přelomového, co by mělo scénu taktických stříleček převrátit naruby. Je podle něj samozřejmě možné, že se Valve ještě vytasí s množstvím nových nápadů, prozatím ale může Riot i další studia zůstat v klidu.

Plná verze Counter-Strike 2 dorazí již letos v létě jako bezplatný upgrade CS:GO.

Zdroje:
Dexerto